De cosmeticawolf ?

De meeste producenten van cosmetica willen u laten geloven. Er bestaan honderden fabels met betrekking tot cosmetica. Wellicht herkent u een aantal van deze trucjes:

  • een product belooft hypo-allergeen te zijn, maar bevat de meest bekende allergene toevoegingen:    parfum en/of chemische conserveermiddelen
  • product belooft natuurlijk te zijn, maar bevat chemische toevoegingen
  • het product vermeldt in grote letters op de verpakking welk geweldig ingrediënt met goede werking het bevat, maar het blijkt er in een zeer geringe hoeveelheid aan toegevoegd te zijn. Het product blijkt dan vaak voornamelijk met een grote hoeveelheid minderwaardige en goedkope grondstoffen gevuld.
  • het product claimt door een bepaald ingrediënt een geweldige werking te hebben, maar de waarde  van het ingrediënt in de cosmetica blijkt nooit aangetoond
  • het product wordt onder een bekende naam heel duur verkocht, maar bevat goedkope en minderwaardige ingrediënten zoals minerale oliën een product beweert dierproefvrij te zijn, maar bevat wel stoffen die van dode dieren afkomstig zijn
  • een product bevat een zaligmakend ingrediënt, supergoed voor uw huid. Alleen wordt dit ingrediënt volgens de mode van het moment telkens aangepast. Denk aan: Aloë Vera, algen, zuurstof, UV factor, fruitzuren etc.
  • Soms wordt door een producent een ingrediënt ten onrechte verketterd, terwijl daar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor is geleverd.

Alleen goede informatie helpt u om de juiste keuze te maken voor producten die uw huid verzorgen. Dr. Baumann biedt u productonafhankelijke informatie over cosmetische ingrediënten. U kunt zich niet bezighouden met het nagaan van alle beweringen in de cosmetica. Wij als schoonheidsspecialisten, getraind om te werken met de Dr. Baumann producten, doen dat voor u. En we leveren bewijzen zodat u kunt controleren. Via de site van www.dr-baumann.nl vindt u meer informatie over cosmetische ingrediënten op internet.