Cosmetica industrie

De cosmetica industrie leeft van de verkoop van illusies en speelt in op de onwetendheid van consumenten. Door mooie of mooi gemaakte vrouwen en mannen worden via tv-commercials en glossy magazines producten aangeprezen. U moet geloven dat u net zo mooi kunt worden als deze speciaal geselecteerde modellen.  Vele producten beloven het verouderen van de huid te voorkomen. Mooie verpakkingen, glamour en elegantie, maar de verpakking zegt niets over het essentiële: de verdraagzaamheid en effectiviteit van het product. Verpakkingen en dure reclames verhogen wel de kosten van het product maar hebben geen enkel effect op uw huid en belasten ons milieu onnodig.

Dr. Baumann heeft ervoor gekozen een andere weg te volgen. Dr. Baumann is dermatoloog en heeft de volgende hoofdcriteria met betrekking tot de productlijn:

langdurige verdraagbaarheid: In het begin zijn de meeste producten goed verdraagbaar. In veel gevallen treden allergisch reacties op na langdurig gebruik van een cosmetisch product. Dermatologen en allergologen zijn zich bewust van de allergiegevaren van vele ingrediënten die vaak worden gebruikt in schoonheids-producten. Het gaat daarbij voornamelijk om parfums en chemische conserveringmiddelen, in het bijzonder regelmatig gebruikte parabenen.

effectiviteit: We hebben allemaal een andere huid. Genetische factoren, leefomstandigheden, ziekten, roken en voeding hebben allen een effect op de conditie van de huid. De huid kan in de best mogelijke conditie gebracht worden door het gebruik van plantaardige  oliën en vitamines, samen met de bijzonder belangrijke meervoudige liposomen die uit huididentieke lipiden bestaan. Dr. Baumann let ook op het belang van dieren, temeer, omdat er geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong bestaat dat niet kan worden vervangen door plantaardige ingrediënten. Geen onnodige verpakkingen betekent een bijdrage aan een goed milieu.

Samengevat voldoen de producten van Dr. Baumann aan de volgende bionome kwaliteitskenmerken:

geen conserveringsmiddelen  
geen parfums  
geen minerale oliën  
geen chemische kleurstoffen  
geen dierlijke ingrediënten  
geen onnodige verpakkingen  

geen gevaarlijke zonnefilters
met huidverwante lipiden
met huidverwante natuurlijke- en/of huididentieke oliën
met fosfolipiden en ceramiden
met vitaminen A, B3,C, E,F en H
met ureum en allantoïne

 

Houdbaarheid: De meest gestelde vraag: Dr. BAUMANN gebruikt geen chemische conserveermiddelen. Bederven producten niet?  Hoe lang blijven ze goed?

Antwoord: Er zijn geen toegevoegde conserveringsmiddelen, geen chemische-, maar ook geen natuurlijke-. De zuiverheid van het  water, van de productieomstandigheden en van de ingrediënten maakt dat, samen met de natuurlijke bewarende werking van sommige ingrediënten zoals vitamine E, de wettelijke houdbaarheids-termijn van 3 jaar totaal geen probleem vormt. De producten blijven overigens veel langer houdbaar. Er zijn gewoon geen klachten over. Dr. BAUMANN had jaren van duur onderzoek nodig om dit te bereiken. Er zijn geen speciale opslagvereisten. U kunt de producten op gewone kamertemperatuur langdurig bewaren. Gewoon niet te lang aan vriesomstandigheden (water bevriest) of de volle zon blootstellen.