Permanente Make-Up 

Permanente make-up is een afgeleide techniek van het zetten van een tatoeage. Er worden echter andere, meer natuurlijke pigmenten gebruikt en het pigment wordt iets minder diep in de huid gebracht dan bij een tatoeage. Permanente make-up is bij uitstek geschikt voor mensen, die weinig uitdrukking hebben in het gezicht. De wenkbrauwen kunnen ontbreken of er kunnen weinig wimpers rond de ogen groeien, waardoor er een "bleke" uitstraling is. Het lipcontour kan ontbreken door bijvoorbeeld een herpesinfectie of men wil de aandacht van de rimpeltjes rond de mond afleiden, door een natuurlijk gekleurde aangebrachte liplijn. Ook kunnen kleurloze lippen volledig ingekleurd worden. Indien de permanente make-up goed is aangebracht, heeft u een natuurlijk uitstraling. De apparatuur, de werkomgeving, de pigmenten en alles wat nodig is om verantwoord permanente make-up te zetten wordt gecontroleerd door de overheid. Tegenwoordig is voor het zetten van permanente make-up een vergunning nodig.

Wenkbrauwen

Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Zelfs als u helemaal geen wenkbrauwen meer heeft, kan een wenkbrauw gemodelleerd worden. Er zijn verschillende methoden om een wenkbrauw te maken. De wenkbrauw kan helemaal ingekleurd worden, maar tegenwoordig gebruik ik meestal de Hairstroke techniek. Bij deze techniek wordt de natuurlijke haarinplant zoveel mogelijk nagebootst. Ik teken altijd eerst de wenkbrauwen en overleg met u. Aan uw wensen wordt zo goed mogelijk tegemoet gekomen. Het kan zijn dat er om technische redenen iets niet kan of dat er bijvoorbeeld een ander kleur pigment gebruikt moet worden, als de kleur potlood die u altijd gebruikt. Indien u een afspraak maakt wordt er ruimschoots tijd voor u gereserveerd om alles met u door te nemen. U vult vooraf een formulier in waarin een aantal vragen gesteld wordt, die belangrijk kunnen zijn bij het werken in de huid. Net na de behandeling lijkt de  kleur van de permanente make-up veel te donker. U mag de gepigmenteerde huid niet nat laten worden en dient deze als een wondje te beschouwen. U dient de plek goed schoon te houden, dus houdt u rekening met werkzaamheden of sporten. Het is handig om voor de behandeling de haren te wassen.  De dag na de pigmentatie ontstaan er korstjes, die na drie tot vier dagen van de huid loslaten. Met deze korstjes  verdwijnt ook een gedeelte van de donkere kleur. De kleur kan daarna zelfs eerst wat te licht lijken, maar na één tot twee weken komt de wenkbrauw op kleur. Tussen drie en zes weken wordt een controleafspraak gemaakt. Meestal is het nodig nog een paar kleine plekjes bij te werken.

eindresultaat 2 2008 004
2008 008

 Eyeliners

Permanente make-up rond de ogen laat uw ogen spreken! Diepliggende ogen kunnen optisch naar voren worden gehaald en u een jeugdiger uiterlijk geven. Ook als u lenzen draagt is permanente make-up een uitkomst. Voor allergische mensen is permanente make-up een prima alternatief in plaats van een kohl potlood. Ooglijnen kunnen op veel verschillende manieren aangebracht worden. Van uiterst bescheiden tot sprekend, dun, dikker of amandelvormig. Het is belangrijk goed te kijken naar de vorm van het oog en in hoeverre het bovenste ooglid op de oogrand rust. U kunt van mij altijd een eerlijk advies verwachten. Het advies zou ook kunnen zijn de ogen eerst te laten liften, omdat een permanent make-up lijn bijvoorbeeld niet zichtbaar is. De pigmenten voor de ooglijnen zijn vaak wat donkerder en hebben een speciale samenstelling. Het is meestal niet nodig om donkere ooglijnen jaarlijks bij te werken. Wilt u wel ooglijnen, maar niet zo donker? Er zijn ook prachtige oogkleuren beschikbaar, zoals: mosgroen, olijfgroen, navy blue, dark night blue, turkoois, antraciet etc. Ik teken de ooglijnen eerst voor u, zodat u ongeveer weet wat het resultaat zal zijn. Als de permanente make-up rond de ogen net gezet is, is de huid open. Het zijn wondjes. Ervaring leert, dat ontstekingen relatief vaker voorkomen bij ooglijnen, dan bij wenkbrauwen of liplijn. De ogen zijn gevoelig en net na de behandeling dient u de wondjes goed schoon te houden. Ga daarom niet intensief sporten of werkzaamheden verrichten zoals bijvoorbeeld het uitmesten van de paardenstal. Gebruik geen cosmetica en zeker geen mascara. Het is handig als u even niet de haren hoeft te wassen.

ooglijn boven 1 maand na het zetten ooglijn na 1 maand open
eyeline boven

 
Liplijn of Lip fill-up

Een liplijn is geschikt voor mensen die de mond strakker willen laten lijken of de aandacht van de lijntjes rond de mond willen afleiden. Kleine correcties kunnen een wat scheve mond weer symmetrisch doen lijken. Een kleinere onder- of bovenlip kan ook gecorrigeerd worden. Kleine correcties kunnen heel effectvol zijn. Ik zet geen liplijn heel ver boven de natuurlijke lijn. Ik noem dat overcorrigeren en vind het resultaat vaak afschuwelijk. Ik teken de liplijn vooraf en bepaal samen met u de kleur. Sommige mensen hebben hele bleke lippen, al dan niet door herpes infecties. Het kan dan heel mooi zijn om de hele lippen in een natuurlijke lippenkleur in te vullen. Net als bij de wenkbrauwen en ooglijnen lijkt de liplijn  in eerste instantie veel te donker.  Laat de korstjes die ontstaan, rustig van de huid afkomen en doet u niets om dit te bespoedigen. Houdt de lippen zo droog mogelijk. Het aanbrengen van een “schone” lipstick is mogelijk. U houdt de lijn dan lekker vet en het eindresultaat is beter. De uiteindelijke kleur zal er veel zachter en natuurlijker uitzien. Heeft u regelmatig last van een koortslip? Toch is het mogelijk een liplijn te zetten. Ik adviseer u dan wel 10 dagen voor en 10 dagen na de behandeling, de lippen in te smeren met een herpeswerende zalf. U kunt daarbij Lysine tabletten innemen. Deze tabletten worden door natuurgeneeskundigen altijd geadviseerd bij herpesinfecties. U kunt een koortslip dan meestal voorkomen. Indien er toch sprake is van een koortslip, blijft deze door de voorzorgsmaatregelen vaak heel beperkt. De vorm van de liplijn wordt niet aangetast. Er kan hoogstens een stukje ontbreken, dat later alsnog kan worden ingevuld.

De prijzen zijn incl. 21%  BTW, inclusief controle- en nabehandelingen (binnen 6 weken). U wordt voor de behandeling volledig geïnformeerd en tekent een behandelovereenkomst. Heeft u bij mij de pmu laten aanbrengen, kunt u vervolgens jaarlijks gebruik maken van de speciale bijwerkvoorwaarden. Mijn praktijk voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen en ik sta garant voor kwaliteit, ervaring en service.